Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

ZMOS reaguje na incident v Handlovej: Základom demokracie je úcta a rešpekt aj k politikom, bez ohľadu na názor

Jozef Božik Zobraziť galériu (2)
Jozef Božik (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Základom demokracie je úcta a rešpekt človeka k človeku, ako aj k demokraticky zvoleným politikom, bez ohľadu na ich politický názor. Nie je možné, aby bolo z titulu názoru voleného politika ohrozené jeho zdravie a život. Vyhlásil to predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik s tým, že združenie stredajší útok na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) v Handlovej šokoval.

VIDEO Vyjadrenie Andreja Danka k streľbe po rokovaní vlády v Handlovej

Vyjadrenie Andreja Danka k streľbe po rokovaní vlády v Handlovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Združenie odsudzuje útok, ktorý ohrozuje našu dôveru v bezpečnosť a stabilitu. Je hrozné, že situácia v spoločnosti je v takom stave, ktorej výsledkom je útok na tretieho najvyššieho ústavného činiteľa SR," skonštatoval Božik.

Jozef Božik
Zobraziť galériu (2)
Jozef Božik  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Poznamenal, že je povinnosťou volených predstaviteľov reagovať múdro a zodpovedne, rovnako tak zabezpečiť zachovanie verejnej bezpečnosti a pokoja. Incident podľa neho núti zamyslieť sa nad stavom spoločnosti a nad tým, kam sa uberá. Označuje to za výzvu nielen pre políciu a bezpečnostné zložky, ale aj samotnú spoločnosť.

"Žiadame všetkých kompetentných predstaviteľov, aby svoje konanie a správanie prispôsobili tomu, aby sa kríza v spoločnosti neprehlbovala," odkázal Božik.

Viac o téme: StreľbaAtentátRobert FicoZMOSHandlová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu